Gyosport.ro / Articole / Campionul din umbra !

Campionul din umbra !

0 Comentarii
Vizualizari: 5411

03.02.2013
Autor: Marin & Orlando  

In urma cu un an am avut onoarea sa cunosc unul dintre putinii oameni cu care chiar iti face placere sa vorbesti si sa asculti cateva povesti de viata.

Chiar daca anii multi si grei apasau pe umerii sai, nu lasa sa se vada decat o bunatate si un respect caracteristice bucovinenilor. Astazi, cu ochii inlacrimati si cu inima plina de tristete, Orlando mi-a adus vestea ca bunicul sau a trecut la cele vesnice.

Pe aceasta cale doresc sa aduc si eu un ultim omagiu celui ce a fost Metincu Vasile, bunicul colegului columbofil Orlando Golgojanu.

S-a nascut pe 20.10.1925 la Radauti in frumoasa Bucovina. Desi a indragit porumbeii de mic copil, fiind in perioada postbelica cu vremuri grele si de restriste, nu a reusit sa se bucure de aceasta pasiune. Firea sa atletica l-a determinat sa faca sport de performanta jucand pentru o perioada fotbal la un club sportiv.

 

In urma cu 24 ani, moment in care Orlando a debutat in sportul columbofil, avea sa se inplineasca si visul lui “Tataie”. De atunci devotamentul si dragostea nemarginita fata de porumbei l-a facut sa nu se desparta de ei pana la final. A fost persoana fara de care performantele lui Orlando nu ar fi fost posibile.

Prin mainile sale blande au trecut campionii crescatoriei pe care i-a vazut prinzand viata, i-a inelat, i-a hranit, i-a antrenat, i-a propus pentru echipa de zbor, i-a recuperat dupa efort si pe altii chiar i-a ingropat si ca un adevarat manager a notat toate detaliile necesare pentru a ajunge la performanta.

 

 

Sper ca Dumnezeu sa aiba grija de sufletul unui om bun.
Metincu Vasile (20.10.1925 – 03.02.2013)

Dumnezeu sa-l odihneasca!

Doar utilizatorii logati au dreptul de a adauga comentarii.
Te poti autentifica sau crea un cont nou aici.