Gyosport.ro / Articole / Ce ar trebui sa stie un crescator despre bolile cu viermi ?

Ce ar trebui sa stie un crescator despre bolile cu viermi ?

1 Comentariu
Vizualizari: 1813

23.12.2010
Autor: Gyosport.ro  

Cei mai comuni viermi regasiti la porumbei sunt viermii rotunzi (nematodele), viermii gordieni, viermii capillaria, viermi syngamus trachea,  viermii strongiloizi si cestode.


Simptomele bolilor cu viermi variaza in functie de tipul infestarii. Se poate intampla ca porumbeii sa traiasca intr-un mediu usor infestat si sa nu prezeinte efecte ale bolii. Infestatia severa cauzeaza in general epuizare, pierdere de greutate si diaree. Viermii syngamus trachea provoaca probleme respiratorii. Cea mai buna metoda de a determina daca exista o infestare cu viermi este prin examinarea excrementelor.


Pentru a preveni bolile cu viermi, mentineti o voliera curata si dezinfectata. Un program preventiv anti-viermi prin care pasarile sunt deparazitate de doua ori pe an este recomandat. Porumbeii de concurs se amesteca deseori printre alte sute de pasari astfel se pot infesta prin ingerarea de oua de vierme din cuib sau de la alti porumbei comuni.


Sursa articolului: www.pigeonracingpigeons.com

1 Comentariu
Panescu Octavian
23.12.2010 la 17:08
Cred ca foarte importanta este dezinfectia si deratizarea periodica a crescatoriei etape care in 90 % din crescatorii nu sunt efectuate