Gyosport.ro / Articole / Ciclul de viata al Porumbelului

Ciclul de viata al Porumbelului

0 Comentarii
Vizualizari: 7496

24.02.2011
Autor: Gyosport.ro  

Pentru a va ajuta sa intelegeti ce asteptari sa aveti de la porumbeii dumneavoastra, o sa le urmarim pe scurt activitatea pe parcursul unui an. Pentru ca un an este o perioada lunga de timp si se pot intampla multe va fi imposibil sa explicam totul. Vom explica doar lucrurile de baza. Deci, va rog sa aveti in minte faptul ca exista multe moduri de a tine, creste si antrena porumbeii.

Cand sunteti gata sa primiti mai multe informatii, mergeti si intrebati un crescator bun. Acestia sunt intotdeauna gata sa va ajute. Tineti minte, lor le place sa creasca porumbei si sa ii puna la incercare in concursuri. Ei stiu si ca sportul columbofil continua prin membri noi.


Cand ziua creste, in primavara, hormonii excita porumbeii. Masculii vor incepe sa isi umfle pieptul si sa isi scuture cozile in timp ce urmaresc femelele prin voliera. Femelele se excita si ele si sunt gata sa depuna oua. In apropiere de Sf. Valentin (14 Februarie), multi crescatori sunt gata sa imperecheze pasarile.


Multi crescatori petrec multe noti de Iarna planificand ce masculi vor fi imperecheati cu ce femele. Cand vine ziua imperecherii, cei mai multi crescatori plaseaza perechile planificate in boxele cuib si ii inchid acolo. Masculii pot deveni atat de excitati incat smulg penele femelelor. Pentru a impiedica asta, este de ajutor sa plasati o caramida intr-un colt al boxei. Aceasta o ajuta pe femela sa stea deasupra masculului si sa o salveze de smulgerea penelor. Ziua urmatoare, le permiteti sa iasa pentru hranire si pentru a se relaxa.

Dupa aceasta, ii inchideti din nou. Dupa cateva zile, vor incepe imperecherea. Cei mai multi se imperecheaza dupa cateva zile. La unii poate sa dureze si doua saptamani, iar altii nu se imperecheaza niciodata. Din fericire acestia din urma sunt destul de putini.

Sursa articolului : www.pigeonracingpigeons.com

Doar utilizatorii logati au dreptul de a adauga comentarii.
Te poti autentifica sau crea un cont nou aici.