Gyosport.ro / Articole / Componentele unei Voliere

Componentele unei Voliere

1 Comentariu
Vizualizari: 15326

09.02.2011
Autor: Gyosport.ro  

Trape

Pentru acei crescatori care intentioneaza sa isi lase pasarile sa zboare afara, prezenta unei trape este obligatorie. Toate crescatoriile ar trebui sa aiba asa ceva. Belgienii au facut o noua trapa, dar crescatorii americani folosesc in continuare trapa din aluminiu. Odata ce pasarile s-au intors in voliera nu pot sa mai iasa. Pasarile ar trebui fie afara doar pentru a exersa sau in interiorul volierei.

Daca stau afara toata ziua deprind obiceiuri proaste. De indata ce au terminat zborul ele ar trebui chemate inauntru. Exista si momente in care veti dori sa le lasati sa faca baie sau sa caute in pamant in apropierea volierei, dar acestea nu ar trebui sa fie activitati zilnice. Daca pasarile stau afara toata ziua pot deprinde obiceiuri proaste, cum ar fi sa stea pe casele altor oameni sau pe firele de telefonie.

De asemenea pot pleca sa manance sau sa se amestece cu porumbei obisnuiti. Toate aceste actiuni sunt gresite. Vecinii se vor supara din cauza porumbeilor ce stau pe casele lor. Nu le place mizeria pe care o lasa in urma. Mancand impreuna cu porumbeii obisnuiti, pasarile voastre sunt expuse la mancare proasta sau otrava care ii poate imbolnavii, sau, mai rau, omori. Porumbeii obisnuiti pot sa transmita boli pe care pasarile voastre nu le vor si de care nu au nevoie. Daca pasarile voastre sunt afara toata ziua nu o sa le mai puteti prinde sa le antrenati. Pasarile de curse nu se vor mai intoarce in voliera dupa ce cursa se termina. Vor ramane afara deoarece asa le-ati invatat atunci cand le-ati permis sa stea afara toata ziua.


Invatati pasarile, de mici, sa intre inapoi in voliera imediat dupa terminarea antrenamentului si veti fi mai fericiti. Daca pasarile voastre aterizeaza pe casele vecinilor sau pe firele de telefonie aruncati cu ceva usor spre ele; de exemplu o minge de tenis. Asta le va invata ca singurul loc in care pot ateriza este proprietatea voastra. Vecinii vostri vor fi fericiti, iar sportul cu porumbeii de curse va capata un renume bun. Dupa cum am spus porumbeii trebuie sa se antreneze sau sa fie in interiorul volierei.

Trapele sunt bune pentru a va controla porumbeii. Pot fi cumparate de la orice companie furnizoare de porumbei.
Exista o exceptie de la regula aruncarii unei mingii de tenis spre porumbeii care aterizeaza pe casele vecinilor. Nu aruncati mingea spre ei decat dupa ce stiu unde le este casa. Daca aterizeaza pe casele vecine dupa primele zboruri afara, puteti sa ii fortati sa zboare de acolo aruncand mingea dupa ei.

Placa de aterizare


Placa de aterizare este pozitionata in fata trapelor.  Aceasta reprezinta locul de aterizare si rampa de lansare pe care pasarile o folosesc atunci cand vin si pleaca din voliera. Trebuie sa fie suficient de larga pentru ca pasarile sa poate aterizare si decola cu usurinta. Daca este prea mica pasarile nu vor putea intra cu usurinta in voliera si nu vor fi asa de doritoare sa intre cand le veti chema. De asemenea ar trebui sa fie suficient de mare pentru ca puii sa poate sta si sa priveasca imprejurimile.

Cusca exterioara


La voliera puteti sa adaugati o cusca exterioara. Acestea se dovedesc a fi utile cand aveti in grija pasari care sunt tinute in permanenta in voliera. Cusca exterioara permite pasarilor sa mearga afara la aer curat si soare. Unii crescatori fac partea de sus a custii din lemn si sindrila. Scopul este acela de a impiedica patrunderea excrementelor de la vrabii sau graurii in cusca. Aceste excremente pot transmite boli, pe care nu le doriti, in contact cu porumbeii vostri. Alti crescatori isi asuma acest risc si fac partea de sus a custii din sarma. Ei sunt de parere ca prin partea superioara a volierei pot patrunde atat ploaia cat si soarele, iar pasarile se pot bucura de ele.

Vopseaua


Vopseaua este un instrument important si determinant pentru sportul cu porumbei de curse. Este surprinzator ce poate face o mana de vopsea. Nu exista nici o scuza pentru a avea o voliera neingrijita. Vopseaua nu este scumpa. Face ca voliera sa arate ingrijit si curat. Impresioneaza oamenii atunci cand se uita la voliera. Este benefic pentru sport. Acesta este un moment prielnic pentru a va aminti ca trebuie sa pastrati curatenia si in zona din jurul volierei. Acest lucru descurajeaza sobolanii, soarecii si alti daunatori. Este de asemenea bine sa aveti o relatie buna cu vecinii. Mandriti-va cu voliera si porumbeii vostri! Pastrati voliera vopsita!

Incuietoare


Toate volierele trebuie sa aiba incuietoare. De-a lungul timpului mai multi crescatori americani au avut volierele vandalizate. Porumbeii lor au fost furati sau ucisi. O incuietoare nu este foarte scumpa. O incuietoare este o investitie buna si trebuie sa existe la fiecare voliera.

Stinghii


Exista mai multe tipuri de stinghii pe care le puteti face sau cumpara. Sunt o parte importanta din viata porumbeilor. Acest aspect se aplica cu precadere la pui. Aceasta este casa lor, din interiorul casei lor. Odata ce si-au ales stinghia lor, se vor lupta pentru a o pastra. Ii vor alunga pe ceilalti porumbei de pe ea. Daca sunt mai multi porumbei decat stinghii, veti avea probleme. Acele pasari fara stinghii se vor simti lasate pe dinafara. Nu vor avea nici un sentiment de valoare, si, nici o dorinta de a se intoarce acasa. De obicei acesti porumbei sunt cei care se pierd primii deoarece nu au nici o dorinta de a se intoarce acasa, intr-o voliera in care se simt lasati pe dinafara. Se vor duce in alta parte unde vor fi fericiti. Acea stinghie este cu adevarat importanta. Este un magnet care atrage porumbeii acasa.

Stinghiile in V


Stinghiile in V sunt usor de facut. Sunt de asemenea ieftine. Sunt usor de curatat. Au totusi cateva dezavantaje. Daca sunt prea mici pasarile de dedesubt pot fi murdarite usor. De asemenea pasarile vor fi prinse mai greu.


Stinghiile cutie


Stinghiile cutie sunt mai dificil de construit si costa mai mult. Sunt mult mai bune pentru a controla pasarile deoarece acestea nu vor putea sari din una in alta atunci cand vreti sa le prindeti. De asemenea pasarile de dedesubt se vor murdari mai greu cu excrementele celor de deasupra. Stinghiile cutie sunt de obicei 9 inch pe 9 inch. Daca sunt mai mari de atat, de cele mai multe ori porumbeii vor avea excrementele proprii in stinghiile lor.

Cuiburi


Cuiburile reprezinta pentru pasarile batrane ce reprezinta stinghiile pentru pui. Sunt un motiv important pentru care pasarile batrane vor sa se intoarca acasa. Aceasta este casa lor, din interiorul casei lor. Odata ce si-au ales un cuib se vor lupta ca sa il pastreze. De aceea este util sa aveti fatade la cuiburi. Astfel veti tine la distanta alte perechi.
Pasarile cu instinct de casa au cuiburi cutie cu inaltimea de un picior (30,48 cm), adancimea de 1 picior si lungimea de 2 picioare.

Cuiburile bune au fatade sau se pun si se dau jos usor. Cum cuiburile trebuie curatate dupa fiecare set de pui, este util sa aveti o fatada buna. Face curatarea cuibului mai usoara. Fatada este de asemenea de mare ajutor cand trebuie incuiate perechile in timpul procesului de selectie in vederea imperecherii de la inceputul sezonului de imperechere. O fatada buna este utila si pentru a tine perechea afara din cuib cand sezonul de imperechere s-a incheiat.

Sursa articolului : www.pigeonracingpigeons.com

1 Comentariu
Orhan Moium
14.11.2011 la 20:50
Frumos modelul,merita sa citesti si sa executi ceea ce te invata la GYOSPORT. Tot inainte,domnule profesor !!!

Doar utilizatorii logati au dreptul de a adauga comentarii.
Te poti autentifica sau crea un cont nou aici.