Gyosport.ro / Articole / Construirea Consistentei - Concluzie (partea 6 din 6)

Construirea Consistentei - Concluzie (partea 6 din 6)

0 Comentarii
Vizualizari: 6571

04.02.2011
Autor: Gyosport.ro  

Este recomandabil sa se mentina aproximativ 4 linii in cadrul familiei; chiar cinci sau sase linii sunt bune daca aveti spatiu, dar patru linii sunt in regula. Pastrati aceste linii separate si mentineti-le prin zboruri si reproducere. Puteti folosi aceste linii sa le inmultiti prin incrucisere atunci cand este nevoie.


Puteti mentine o linie destul de bine din patru surse timp de 15-20 de ani fara complicatii prea mari. Dupa aceea ati putea avea nevoie sa adaugati sange nou pentru a imbunatati genele. Atunci cand cautati sange nou, amintiti-va ca a trecut o lunga perioada de timp pentru a ajunge unde sunteti si aducerea de sange inferior nu ar fi o optiune acceptabila.


Gasiti pe cineva care a construit o voliera cu familie consecventa care se potriveste cu filozofia dumneavoastra asupra a ceea ce inseamna un bun porumbel de curse. Este posibil sa nu obtineti rezultate de la prima imperechere. Uneori apar rezultate de la inceput si, uneori, se poate ca de abia nepotii sa obtina rezultate de exceptie.
Tineti minte, de asemenea, ca la inceput e ca si cum ati pune o plasa pentru pesti. Este posibil sa nu prindeti nimic de valoare de la primele aruncari. Puteti incerca de multe ori si sa pastrati doar ce este mai bun. Dupa ce familia este stabilita atentia dumneavoastra principala ar trebui sa se indrepte spre familia dumneavoastra si nu spre a continua sa cumparati porumbei din familii diferite. Niciodata nu vor avea satisfactia de a construi o adevarata familie de porumbei consecventa decat daca urmati planul indeaproape.


De fiecare data cand veti aduce pasari noi, aduceti un intreg material genetic nou cu bune si cu rele. Nu este nimic in neregula cu incercarea unei multimi de porumbei la inceput pentru a afla ce ti se potriveste, dar dupa aceea mergeti mai departe cu linia dumneavoastra. Daca veti continua sa cumperati porumbei practic veti zbura cu porumbeii construiti de altii. Acest lucru este in regula pentru unii, dar nu pentru un adevarat crescator de porumbei.


Multi vor spune povesti cu frati de campioni ca fiind cei mai buni reproducatori. Acesta este un semn ca familia nu este stabilita. Intr-o familie stabilita campionii vor produce cei mai buni urmasi. Aceasta este o dovada a unei familii de top construita din campioni dovediti. Odata ce ati aflat cum arata un campion veti incepe sa recunoasteti unele dintre trasaturile acestora. Puteti observa increderea in expresia porumbelului. Nimic nu poate invinge un adevarat razboinic al aerului.


Bucurati-va de "expeditia" dumneavoastra si amintiti-va ca este pentru distractie. Succes!
 
Sursa articolului : www.pigeonracingpigeons.com
De .. Ken Easley

Doar utilizatorii logati au dreptul de a adauga comentarii.
Te poti autentifica sau crea un cont nou aici.