Gyosport.ro / Articole / Cuibul, Incubatia oului de porumbel & Eclozarea

Cuibul, Incubatia oului de porumbel & Eclozarea

0 Comentarii
Vizualizari: 45750

01.03.2011
Autor: Gyosport.ro  

Cuibul

De indata ce pasarile sunt imperecheate, puteti pune materiale de cuib in voliera. Unii crescatori pun materialul chiar in interiorul cuiburilor. Unii le pun pe podea si lasa pasarile sa-si construiasca cuiburile lor. Aceasta practica ii ajuta, de asemenea, sa faca exercitii si arda grasimea acumulata peste iarna.


Ce materiale de cuib folositi? Puteti folosi paie, nuiele, tulpini de tutun sau ace de pin. Paiele devin moi cand puii de porumbel isi pun excrementele lor pe ele. Paiele sunt ieftine si usor de obtinut. Tulpinile de tutun si acele de pin sunt ambele foarte bune pentru cuiburi. Ambele resping capusele si paduchii. Ace de pin sunt mai ieftine. Tot ce trebuie sa faceti este sa gasiti un pin.


In timp ce pasarile construiesc cuibul, masculul in cele din urma se va urca peste femela si se vor imperechea. De asemenea, el o va alimenta cu un lichid laptos care ajuta la stimularea producerii de oua.

Incubatia oului de porumbel


Dupa aproximativ 10 zile de la imperechere, femela va depune primul ei ou. Daca nu este foarte frig afara, ea nu va sta, probabil, tot timpul pe ou. Ea va face o pauza de o zi si apoi va depune cel de-al doilea ou. Acum ea este gata sa se aseze bine si sa incubeze ambele oua.


Exista exceptii de la fiecare regula. Si aici exista o exceptie. Amintiti-va atunci cand am mentionat ca este important sa stim cat de mult au mancat pasarile? Acum, veti observa ceva hrana ramasa in jgheab. Aici este o exceptie de la regula cu privire la lasarea restului de hrana in jgheab. De data aceasta lasati hrana in jgheab! Unele femele si masculi stau atat de bine pe oua sau cu puii lor, incat nu vor merge sa manance pana cand perechea lor nu a terminat de mancat. Atunci cand perechea a mancat, vor veni, vor face schimb de locuri si vor sta pe oua sau cu puii in timp ce perechea care a stat pana atunci merge sa manance.


Femela va sta pe cuib de dupa-amiaza tarziu pana dimineata devreme. De dimineata devreme, masculul va intra in cuib si preia pentru un timp incubatia. Acum femela se poate intinde si relaxa. Tarziu dupa-amiaza, ea se va intoarce la cuib si preia din nou ouale. In acest timp, atat masculul cat si femela incep sa formeze lapte de porumbel. Acest lapte este facut din cereale partial digerate. Parintii vor pompa lapte catre puii nou eclozati in cazul in care puii isi pun ciocul lor in ciocul parintilor.

Eclozarea

Primul ou va incepe sa se crape dupa 17 de zile. Puiul foloseste un "dinte de ou" pentru a-si drumul in afara oului. O zi mai tarziu, el va iesi din coaja. Dupa ce primul a eclozat, al doilea ou va incepe sa se crape.


Masculul si femela vor hrani amandoi puiul cu lapte de porumbel. Laptele de porumbel este format din graunte partial digerate care se formeaza in stomacul parintelui. Puii cresc rapid. Pana in momentul in care au 5-7 zile vor fi acoperiti cu pene.Pe masura ce zilele trec, parintii vor reduce cantitatea de lapte de porumbel si vor hrani puii din ce in ce mai mult cu graunte.

Parintii, de asemenea, vor mananca din ce in ce mai mult, astfel incat sa fie pregatiti pentru a creste ratia de hrana a puilor. In 5 saptamani, puii vor fi gata pentru a zbura si parintii vor incepe sa incubeze un alt set de oua. Puii sunt acum gata sa fie intarcati. Doar mutati-i in sectiunea de pasari tinere. In cateva zile acestia vor manca si vor bea precum adultii.


Sursa articolului : www.pigeonracingpigeons.com

Doar utilizatorii logati au dreptul de a adauga comentarii.
Te poti autentifica sau crea un cont nou aici.