Gyosport.ro / Articole / Licitatie 10 porumbei Jan POLDER

Licitatie 10 porumbei Jan POLDER

0 Comentarii
Vizualizari: 6233

18.11.2010
Autor: Gyosport.ro  

Din data de 22 noiembrie, pentru prima data in Romania, va avea loc o super-licitatie a crescatorului olandez Jan Polder, un crescator foarte pasionat de concursurile de fond-maraton si printre putini crescatori, poate chair singurul, care are o crescatorie bazata 100 % pe porumbei din linia JAN AARDEN.

Jan Polder a fost “ infectat ” cu acest virus inca din copilarie, de la varsta de 10 ani a crescut printre porumbei si a concurat impreuna cu tatal sau, Cor Polder, la toate categoriile de distanta, pana in anul 1982. Dupa casatorie a considerat ca este momentul sa-si creeze propria crescatorie. Inca din copilarie pentru Jan Polder concursul de la St. Vicent, cel mai important concurs al Olandei din vremea aceea, l-a impresionat foarte tare.

Dupa victoria lui Anton Rijswijk din 1975 si Mr. VE Otto in 1981, ambii castigand cu porumbei din linia Jan Aarden, Polder a hotarat ca trebuia sa obtina cei mai buni porumbei  din linia Aarden disponibili la vremea aceea, porumbei care sa-i aduca rezultatele mult visate la zborurile nationale si internationale. Acesta a fost visul lui Polder, care s-a si implinit pntru prima data in anul 2005, cand Victoria a castigat concursul de la St Vicent impotriva a 32.240 porumbei. Doar 2 porumbei au reusit sa depaseasca viteza de 900 m/min, dar Victoria a ajuns cu aproape 1 ora inaintea celuilalt. Ea deja confirmase in urma cu 1 an, cand a castigat loc 7 nat. St-Vicent.
 


 Mai tarziu, cand bugetul familiei i-a permis sa investeasca mai mult in porumbei, Jan Polder a cumparat porumbei consangvini Jan Aarden de la crescatorul Jac Steketee, pui  din faimousul "Marseille" si "Perpignan", ambii fii din porumbelul de baza al crescatoriei“ ,“The 788”. Tot in acea perioada, a investit in porumbei Jan Aarden si de la Ko van Dommelen, pui din:  femela "Pau”, o sora cu femela "Pau” , "Alicante" si nepoti din “ Oud Brommertje ", toti acestia fiind porumbei reprodusi de Ko van Dommelen, direct din porumbei Jan Aarden si de la Jan Cools, un brutar din Nieuw Vossemeer, care avea o crescatorie de top cu porumbei direct de la Aarden.


Ulterior au venit cativa porumbei Jan Aarden si din crescatoria Batenburg, rude apropiate cu cel mai bun reproducator “De Witbuik”.  Impreuna cu fratii Bruggeman, Jan a facut o super-pereche cu femela  “Witstaart” si un fiu din perechea de top ‘Orhan’ si ‘Myra’, toate aceste crescatorii avand acelasi sange, Jan Aarden din Steenbergen.
In 1988 primul rezultat notabil a fost la Perpignan din 3.162 porumbei. Jan a imbarcat 7 porumbei si a castigat locurile 8, 44, 66, 75 nat etc. Pana in 1991 a mai castigat 3rd nat. Barcelona, 5th International, 5th and 9th nat. Marseille, 8th nat. Perpignan,  9th , 11th nat. San Sebastian, iar in 1991 a castigat locul 1 crescatori maraton al Olandei cu doar 24 porumbei maturi in lotul de zbor. In acel an, familia Polder s-a mutat intr-o o alta locatie si toti porumbeii de zbor au fost vanduti.

La noua adresa, a inceput din nou cu tinerii, iar dupa 2 ani au aparut si primele rezultate care l-au plasat in topul celor mai buni crescatori la concursurile de fond si maraton, rezultate care se mentin si in ziua de azi.


“Chiar si din cei mai buni porumbei, poti reproduce porumbei fara nici o calitate!!”
In Europa sunt mai multe statiuni de crestere care pretind  ca ofera porumbei PUR Jan Aarden, foarte frumosi cu un ochi de neimaginat, dar singura problema este ca acestia nu au fost selectati niciodata dupa rezultate.

Cateva dintre cele mai bune rezultate obtinute de Jan Polder:

 

1 nat As-porumbel (inter pares) 3 ani Barcelona 1995 , 1996 , 1997, si castigator Golden Barcelona Pigeon cu "De Witstaart ".


 
1 international As-porumbel (inter pares) 5 ani Pau 1998 – 2002 cu " Husky "1 international As-porumbel (inter pares) 5 ani Pau 2004 – 2005 – 2006 – 2007 – 2008 cu " Black Magic Woman "


 
1 nat. maraton din primii 10 nominalizati
2 nat. maraton total
3 nat. Westeuropean Supermaraton concursuri international
9 nat. maraton
1st. national nat. St. Vincent cu Victoria
3rd. national Barcelona cu Sjoukje
3rd. national St. Vincent cu Rainbow Warrior
5th. national Marseille cu Perpignan
5th. national St. Vincent cu Whispering Wing
7th. national St. Vincent cu Victoria
7th. national St. Vincent cu Rainbow Warrior
8th. national Mont de Marsan cu Rainbow Warrior
8th. national Perpignan cu De Perpignan
8th. national Bergerac cu Butterfly
9th. naional Cahors cu Joep
9th. national Marseille cu De Marseille
9th. national San Sebastian cu Beauty 73

RACEAN Alex

Doar utilizatorii logati au dreptul de a adauga comentarii.
Te poti autentifica sau crea un cont nou aici.