Gyosport.ro / Articole / Porumbei de Concurs - Tricomonoza si Infectii Respiratorii

Porumbei de Concurs - Tricomonoza si Infectii Respiratorii

0 Comentarii
Vizualizari: 16860

22.12.2010
Autor: Gyosport.ro  

In perioada a anului competitional, concentrarea noastra se indreapta catre pasarile batrane, in special catre ingrijirea lor si catre motivarea lor pentru concurs.


Germenii de Tricomonoza sunt amenintari serioase, semnificative pentru porumbeii nostri de concurs. Sunt boli pe care le pot contacta din cauza custilor de transport sau din cauza apei contaminate de pe traseul de concurs. Crescatorii experimentati iau in considerare aceasta expunere la boli inainte ca ea sa devina o problema. Este o idee foarte buna sa administrati un tratament contra tricomonozei la aproximativ 3-4 ore de la sosirea din cursa si apoi sa reverificati porumbeii a doua zi.


Porumbeii de concurs necesita o doza de vitamina B, amino acizi si carnitina cu eliberare prelungita in organismul lor astfel incat aceste suplimente sa fie prezente in sistemul lor muscular in timpul cursei. Aceasta este una intre cele mai bune metode de a limita nivelul de stress la porumbeii de concurs. Sugestia noastra este sa le administrati carnitina pe o perioada de minimum 5-7 zile ianinte de o cursa lunga. Noaptea cand ii inchideti in custi, administrati o tableta de Carni-Tab (Colombine) si o Supra Pill (Colombine) fiecarui porumbel.

Va recomandam sa folositi TricoPlus pentru a controla tricomonoza in voliera dumneavoastra si va sfatuiesc sa nu treceti cu vederea porumbeii batrani in ceea ce priveste amenintarea de tricomonoza. Este un aspect foarte important de retinut pentru crescatorii seriosi. TricoPlus este un produs fenomenal si il consideram cea mai buna alegere pentru tratarea tricomonozei la porumbei. Sunt convins ca poate fi folosit atat in timpul curselor, in timpul perioadei de imperechere cat si a perioadei de naparlire.


Folositi o lupa pentru a verifica daca exista infectii respiratorii minore. Cum fac asta? Verific pleoapa ochiului si ma uit dupa bule de aer sau situatia in care ochiul este excesiv de umed. Daca ochiul este foarte umed si se regasesc numeroase bule de aer in lichidul din jurul pleoapei, atunci porumbelul respectiv trebuie sa primeasca un bun tratament timp de minim sapte zile. Amoxicur/Theraprim/Ornicure, sunt tratamente foarte eficiente. Amintiti-va intotdeauna sa scoateti grit-ul si suplimentele minerale din voliera atunci cand tratati porumbeii cu antibiotice impotriva infectiilor respiratorii.

Am dori sa impartasim cu dumneavoastra un produs cu care am obtinut rezultate foarte bune de la porumbeii de reproductie si de la pui: Chromix, de la Beyers Are un efect mai bun cand este administrat impreuna cu  Gluco Sport. Ajuta la conditia fizica generala atat a parintilor cat si a puilor. Amestec acest supliment de Gluco Sport si Chromix in apa conform instructiunilor si apoi le administrez porumbeilor reproducatori si puilor lor. Acesta este un lucru pe care trebuie sa il faceti pentru porumbeii dumneavoastra.


Sursa articolului: Derrick Goodman

Doar utilizatorii logati au dreptul de a adauga comentarii.
Te poti autentifica sau crea un cont nou aici.