Gyosport.ro / Articole / Pregatirea Puilor, Antrenarea Pasarilor & Sacrificarea Celor Slabi

Pregatirea Puilor, Antrenarea Pasarilor & Sacrificarea Celor Slabi

0 Comentarii
Vizualizari: 8906

10.03.2011
Autor: Gyosport.ro  

Pregatirea Puilor
Multi crescatori iau puii in afara volierei, atunci cand acestia au 4 saptamani. Ei sunt prea tineri pentru a zbura si nu pot zbura departe. Puii vor sta pe trapa de sosire si se vor familiariza cu vecinatatile. Ei invata, de asemenea, cum sa intre si iasa din voliera. Ambele sunt foarte importante. In cazul in care tinerii sunt goniti de pe trapa de aterizare inainte sa cunoasca imprejurimile si modul de intrare in voliera, ei se vor pierde, probabil, pentru totdeauna.

 

Atunci cand puii sunt dusi intai afara, ei vor petrece mult timp doar stand pe trapa de aterizare. Se familiarizeaza cu imprejurimile si culeg informatii pentru a-si forma instinctele, care le vor permite sa gaseasca drumul spre casa.
Acesta este un moment in care au nevoie sa stea afara pentru perioade mai lungi de timp. Atunci cand acestia zboara in jurul volierei sunt familiarizati cu imprejurimile, este timpul pentru a scurta din timpul petrecut afara.
 
Antrenarea Pasarilor


Dupa ce pasarile au fost afara pentru timp suficient, ele ar trebui sa fie chemate in voliera. Acest lucru se face fluierand si agitand castronul pentru mancare.

Asa cum un dresor de lei foloseste biciul pentru a instrui lei sai, asa trebuie sa utilizati si dumneavoastra hrana a instrui porumbeii. Cand porumbeilor le este foame, ei intra rapid in voliera. Cei care intarzie nu ar trebui sa primeasca hrana deloc. Acest lucru suna crud, dar puteti sa pariati ultimul dumneavoastra dolar ca maine acestia vor fi primii. Daca planificati sa scoateti pasarile de doua ori pe zi, dati-le 1/3 din ratie dimineata.

Acestea vor fi in suficient de infometate sa vina in voliera atunci cand le scoateti din nou dupa-amiaza. Cand le chemati in voliera dupa exercitiul de dupa-amiaza, dati-le celelalte 2/3 din ratia lor zilnica. Cand primele pasari merg sa bea apa, nu lasati niciodata sa ramana hrana la dispozitie. Trebuie sa manance totul. Daca nu manaca, luati hrana ramasa si pastrati-o pentru ziua de maine. Apoi, asigurati-va ca micsorati ratia de maine putin. Tineti minte, doriti sa le fie foame. Cu siguranta nu vreti sa moara de foame, dar oferindu-le toata hrana pe care si-o doresc este la fel de rau. Daca ii hraniti prea mult, va veti pierde biciul. Cand va pierdeti biciul, pierdeti controlul asupra pasarilor dumneavoastra.Sa fie cat mai consistent cu putiinta. Incercati intotdeauna sa-i hraniti si sa-i antrenati, la aceleasi ore ale zilei. Formati-va o rutina buna si urmati-o in fiecare zi.


Manierele vecinatatii
Dupa cateva saptamani, pasarile dumneavoastra vor zbura timp de mai multe minute. Odata ce ei stiu unde este casa lor si care este modul in care pot intra in voliera, trebuie sa invete alte reguli. Ei trebuie sa stea numai pe proprietatea dumneavoastra. Este cel mai bine daca stau doar pe voliera dumneavoastra. In cazul in care stau pe casa vecinilor sau pe firele de telefon, dati-i jos de pe ele. Aruncati o minge de tenis sau orice altceva adecvat. Ei vor prinde in curand ideea ca proprietatea altcuiva este in afara limitelor unde ei trebuie sa stea.


Sacrificarea Celor Slabi
Chiar daca nu participati la concursurile organizate de un club, este foarte important sa antrenati porimbeii dumneavoastra tineri. Trebuie sa eliminati porumbeii slabi deoarece acestia vor afecta intreaga voliera. Prea multi porumbei in voliera inseamna costuri in plus pentru hrana, o munca suplimentara si cresc sansele de a avea boli raspandite in voliera dumneavoastra. Merita sa tineti asa multi porumbei? Raspunsul este nu!
Prin antrenarea pasarilor dumneavoastra la traseu, veti pierde acele pasari care nu sunt destul de destepte pentru a gasi drumul spre casa. Veti pierde, de asemenea, pe cele care nu sunt suficient de puternice sau nu au curajul sau dorinta sa vina acasa. Acestea sunt porumbeii pe care nu ii doriti sau de care nu aveti nevoie. Daca nu va antrenati pasarile, nu veti avea cum sa aflati care sunte cele mai bune si care sunt cele mai slabe.

Se poate intampla sa nu fiti intotdeauna de acord cu modul in care se elimina puii, pentru ca este usor sa va atasati de ei sau sa aveti culori sau trasaturi preferate. Ne simtim tristi cand favoritul nostru nu reuseste sa vina acasa. Aceasta este o parte naturala a vietii. Porumbeii slabi trebuie sa plece, in caz contrar ei vor produce alti porumbei slabi. Apoi, veti avea o voliera plina cu porumbei slabi. Opriti porumbeii buni si cresteti mai multi porumbei buni anul viitor. Scapati de porumbeii slabi si veti fi mult mai fericit. Veti economisi multi bani si efort.

 

Sursa Articolului: www.pigeonracingpigeons.com

Doar utilizatorii logati au dreptul de a adauga comentarii.
Te poti autentifica sau crea un cont nou aici.