Gyosport.ro / Articole / Reprezentii Black Sea One Loft Race prezenti la “Targul puilor” de la Houten, Olanda

Reprezentii Black Sea One Loft Race prezenti la “Targul puilor” de la Houten, Olanda

0 Comentarii
Vizualizari: 4171

04.03.2014
Autor: Gyosport.ro  

In weekend-ul 1 – 2 Martie 2014, odata cu Martisorul (un prevestitor al venirii primaverii), in Olanda la Houten s-a organizat o expozitie care a inclus si o vanzare de porumbei. Este cea mai mare expozitie din Olanda pe acest segment columbofil unde au fost prezenti crescatori si firme de top din acest domeniu. Un articol pe aceasta tema poate fi vazut aici.

 

Dl. Liviu Tudor alaturi de dl. Marcel Sangers si dl. Mihaita Vasea

Asa cum ne-am obijnuit si pana acum, echipa Columbodromului “Black Sea One Loft Race” a fost de fata pentru a-si prezenta columbodromul si noutatile pe care acestia le-au adus in anul 2014. Dupa cum bine stiti, columbodromul a fost infiintat in anul 2013 si a avut ca princial obiectiv sa stabileasca noi standarde in jocul pe columbodroame. Un lucru de care nu ne-am indoit pentru ca prin seriozitate si devotament in inovarea sportului columbofil acest lucru a fost realizat deja in primul an de existenta.

Dupa o promovare perfecta dar si prin faptul ca etapele sezonul 2013 au fost realizate exemplar, totalul columbofililor care au trimis porumbei la malul Marii Negre au fost deplin multumiti pentru a trimite porumbei si la cea de-a doua editie. Putem afirma faptul ca in primul an aproximativ 500 de porumbei au beneficiat de o ingrijire exemplara. Deoarece, cele relatate mai sus beneficiaza de un feedback extraordinar de la columbofilii participanti, in sezonul 2014 se anunta un numar mult mai mare de porumbei si acerba ! Deja columbofili din Romania, Germania, Olanda, Belgia, Turcia, Bulgaria, Danemarca si Norvegia deja si-au anuntat participarea.

Dl. Schlömer Josef (reprezentant BSOLR in Germania) alaturi de dl. Liviu Tudor

Intradevar, un numar de porumbei mult mai mare fata de prima editie pe care echipa cu siguranta il depasii pana la sfarsitul perioadei de inscriere. Acum ve-ti spune ca da si alte columbodroame din Romania au atins un numar mare de porumbei porumbei. Ceea ce diferentiaza acest columbodrom de celalte este faptul ca taxa de inscriere este de 150 EURO iar premiile ajung la suma de 90.000 EURO (cele mai mari premii din sud-estul Europei Centrale. In acelasi timp columbodromul de la malul marii beneficiaza de conditii extraordinare de zbor (unice in Romania) iar columbofilii care au inscris anul trecut porumbei si vor inscrie si anul acesta pot fi denumiti titani ai columbofiliei mondiale. Aici putem sa dam cateva exemple de columbofili care au participat sau si-au anuntat deja participarea la cea de-a doua editie: Herman Boekelo, Eros Carboni, Jaap Koehoorn, Johann Mehler,Familia Eijerkamp, Van Winkel Jef, Hans Hirn, Schlömer Josef, Sjaak Buwalda, Markus Shollner, Karl Heinz Lang, Bulent Mavis, Toni Deigner, Jan van de Pasch, Cosmin Olteanu, Marius Andrei, Mihaita Vasea, Gyany Antonescu, Sandu Cazacu, Iuga Dorin, Neacsu Cristian si multi altii pe care ii vom amintii in urmatoarele articole.

Revenind la “Targul puilor” din Olanda, reprezentantii Black Sea One Loft Race au facut din nou o figura frumoasa si au reusit sa aduca noi columbofili de TOP la editia 2014. Pe langa acest lucru s-au intalnit cu prieteni buni din afara Romaniei care au declarat faptul ca apreciaza si sunt increzatori in echipa BSOLR. Unii columbofili mai sceptici si care considera ca trimiterea porumbeilor la columbodroame se face doar daca acestea au cativa ani vechime au fost placut impresionati de parerile pe care prietenii lor le-au facut columbodromului si s-au hotarat sa introduca si ei porumbei.

In anul 2014 echipa Black Sea One Loft Race vine cu doua noutati !
Prima noutate se refera la regulament: La categoria AS Team Derby participa numai crescatorii care au introdus minim o echipa ( 6 porumbei). Clasamentul se va face in baza primilor 2 porumbei dintr-o echipa la cursa finala (Derby). Asadar, sanse noi de castig pentru columbofilii care vor introduce minim o echipa de porumbei !

Cea de-a doua noutate (un lucru in premiera in Romania): Doctorul Henk de Weerd, poate cel mai renumit doctor din lume si patronul firmei Belgica de Weerd se va ocupa de supervizarea medicala a porumbeilor la columbodromul Black Sea One Loft Race in anul 2014. Dansul a afirmat faptul ca este onorat de faptul ca poate lucra cu o asemenea echipa si va venii regulat in Constanta pentru a superviza starea de sanatate a porumbeilor. Black Sea One Loft Race este singurul columbodrom din Romania care va avea o echipa medicala de top si anume supervizata de Dr. Henk de Weerd.

Va prezentam in continuare cateva fotografii cu intalnirile pe care dl. Liviu Tudor, patronul Black Sea One Loft Race le-a avut in Olanda la inceputul lunii martie:

Dl. Liviu Tudor alaturi de dl. Martin Hansen Manstrup

Dl. Henk de Weerd, dra. Nicole (fiica dlui. Henk), dl. Henk Jurriens (manager Familia Eijerkamp) si de dl. Liviu Tudor

Dl. Marius Andrei impreuna cu dl. Liviu Tudor, dl. Peter van de Merwe si dl. Mihaita Vasea

Dl. Vincent Van de Kerk alaturi de dl. Liviu Tudor

Dl. Liviu Tudor alaturi de dna. Martha Van Geel (secretara F.C.I.) – O buna prietena a reprezentantilor BSOLR

Dl. Liviu Tudor alaturi de dl. JAAP KOENHOORN (Un maestru al columbodroamelor din intreaga lume)

Dl. Liviu Tudor alaturi de dl. Henk de Weerd (patronul Belgica de Weerd care se va ocupa de supervizarea medicala a porumbeilor de la Black Sea One Loft Race)

In concluzie, cu riscul ca ne vom repeta putem afirma cu certitudine faptul ca Black Sea One Loft Race, amplasat in Mangalia la doar cativa metrii de Marea Negra va avea in anul 2014 cea mai mare concurenta din sud-estul Europei Centrale. Va reamintim faptul ca inscrierea porumbeilor a inceput in data de 1 Martie si se va termina in 30 Mai. Asadar, o posibilitate extraordinara pentru columbofilii din Romania sa concureze porumbeii “cot la cot” cu cele mai mari nume din columbofilia Europeana si de ce nu, mondiala ! Multi dintre participantii editiei 2013 au fost extrem de incantati de gazdele columbodromului si de modul in care au fost tratati si de aceea au ales sa vina sa vada finala LIVE de pe malul Marii Negre.

Se anunta de asemenea si o prezenta mult mai mare la finala celei de-a doua editii pentru ca deja columbofilii care participa pentru prima data au garantat venirea loc la etapa finala. O ocazie extrem de buna pentru columbofilii romani sa intre in discutie cu oamenii pe care probabil ii vad doar prin intermediul internetului si care detin cunostinte extrem de multe despre acest sport.

Website: www.blackseaoneloftrace.ro
Email: [email protected]
Persoana de contact: dl. Liviu Tudor

Doar utilizatorii logati au dreptul de a adauga comentarii.
Te poti autentifica sau crea un cont nou aici.