Gyosport.ro / Articole / Scurt istoric al companiei BENZING

Scurt istoric al companiei BENZING

1 Comentariu
Vizualizari: 8693

30.11.2010
Autor: Gyosport.ro  

Compania Benzing are peste 120 ani de traditie si experienta in producerea ceasurilor de constatare pentru porumbeii calatori. In jurul anului 1890 Friedrich Ernst Jakob, nepotul unui fabricant de ceasuri artizanale, a inceput fabricarea ceasurilor pentru porumbeii calatori, incurajand astfel dezvoltarea acestui sport in intreaga lume.

Decenii la rand aceste ceasuri, de o calitate exceptionala, au fost fabricate si imbunatatite conform cerintelor si nevoilor crescatorilor de porumbei. Ceasurile fabricate in 1890 functioneaza si astazi in conditii ireprosabile avand in vedere faptul ca au fost fabricate cu materialele si tehnologia existent acun 100 ani. Pana in anul 1996 s-au produs ceasuri constatatoare mecanice,  printre cele mai cunoscute modele fiind Benzing carcasa lemn; Benzing 24 locuri, caracasa plastic; Benzing Anker 24 locuri carcasa plastic; Benzing Quartz 24 locuri; Benzing Paloma; respectiv Benzing CC computer – ceas mecanic care putea tiparii sosirile porumbeilor pe o imprimanta speciala, ceasul nefiind dotat cu banda si tusiera.


In 1996 Compania Austriaca GANTNER ELECTRONIC GmbH a achizitionat divizia ceasuri de porumbei de la BENZING. Astfel a inceput fabricarea unui sistem electronic de constatare a porumbeilor numit Atis TOP.  Din acel moment Benzing s-a extins pe piata de specialitate cu sisteme electronice de constatare fiind considerata compania pionier in acest domeniu. Incepad cu anul 2001 a fost conceput si dezvoltat sistemul de constatare BENZING Express, sistem adresat crescatoriilor mici sau columbofililor care se aflau la inceput de drum.


In anul 2004, prin aparitia noii generatii de sisteme, compania si-a reafirmat pozitia de lider in domeniul sistemelor de identificare fara contact cu aplicabilitate in columbofilie.
Inca de la inceput senzorii folositi de compania BENZING au fost senzori dotati cu memorie dubla. Pe langa seria senzorului la fiecare imbarcare ceasul genereaza un cod secret care este scris in memoria secundara a senzorului folosind metode de criptare dedicate. Acest cod secret este verificat la sosirea porumbeilor din cursa pentru a se asigura ca porumbelul sosit este cel imbarcat. Aceasta metoda impiedica fraudarea rezultatelor folosind senzori clonati, metoda fiind patentata de catre compania BENZING.


In anul 2005 compania BENZING a decis sa distribuie produsele sale si in Romania prin intermediul societatii Alien Data System din Brasov. Inca de la inceput au fost introduse modelele de ultima generatie si anume BENZING M1 si Benzing Express. Cu toate ca modelul ATIS Top putea fi oferit la un prêt foarte atractiv, impreuna cu BENZING, am hotarat sa nu aducem acest model in Romania datorita faptului ca am preferat sa oferim produse de ultima gneratie in detrimental vanzarilor. In anul 2008 modelul Express a fost inlocuit de catre Express G2 (Generatia 2), model care a adus o imbunatatire substantiala a calitatii antenelor de constatare.

Daca in 1994 antenele foloseau 1000 mAh pentru a functiona ireprosabil, in 2004 prin aparitia antenelor PLB puterea consumata a scazut de 4 ori ajungand la 250 mA. Acest salt tehnologic este extreme de benefic asupra porumbeilor intrucat campul electromagnetic generat de antene este de 4 ori mai mic avand un impact minimal asupra organismului porumbeilor. In 2009 prin aparitia Generatiei a 3 a de antene, antenele multiimpuls G2, puterea consumata a fost diminuata de pana la 6 ori fata de antenele din 2005, ajungand la un consum maxim de 40 mAh pe antena. In acelas timp puterea de inregistrare a senzorilor a fost marita ajungand astazi ca antenele PLB sa inregistreze senzorii de la o distanda de peste 12 cm, lucru ce era inimaginabil in urma cu doar 10 ani.  In acest moment putem afirma, fara falsa modestie, ca BENZING are cele mai performante antene din lume.


La momentul actual BENZING lucreaza la imbunatatirea sistemelor fiind concepute si testate ceasurile din Generatia a 3 a. Deasemenea BENZING doreste sa puna la dispozitia crescatorilor in cel mai scurt timp prima generatie de dispositive GPS care pot fi atasate porumbeilor pentru a permite urmarirea traseului de zbor in timp real. Exista si alte proiecte ce urmeaza sa fie perfectionate si lansate in viitor insa va lasam pe dumneavostra sa le descoperiti pe masura trecerii timpului !

1 Comentariu
panescu
02.12.2010 la 16:24
Foarte bune am zburat cu 4 modele...24 loc carcasa lemn,24 loc carcasa plastic(anker),paloma,cc. multumit de toate modelele

Doar utilizatorii logati au dreptul de a adauga comentarii.
Te poti autentifica sau crea un cont nou aici.