Gyosport.ro / Articole / Tehnologie, Internet si Porumbei

Tehnologie, Internet si Porumbei

1 Comentariu
Vizualizari: 146

06.09.2010
Autor: Gyosport.ro  

Cine ar fi gandit cu doar 20 de ani in urma ca stiinta si tehnologia vor avea un impact atat de mare in dezvoltarea sportului columbofil?! Probabil doar cativa visatori…

Suntem in anul 2010 si iata ca este posibil sa cronometram porumbeii fara sa ii prindem, sa obtinem clasamentul la doar 10 minute dupa desigilarea ceasurilor, sa monitorizam sosirile porumbeilor precum si imbarcarea cu camera video, sa vedem live lansarea porumbeilor, sa urmarim traseul masinilor prin GPS  si de ce nu, in viitorul apropiat, sa urmarim traseul porumbeilor cu ajutorul unor dispositive GPS special concepute pentru minunatele inaripate. Toate aceste informatii cumulate pot fi accesibile oricarui om de pe planeta prin intermediul internetului.

Plecand de la cele prezentate mai sus, vreau sa va prezint un proiect pilot in sportul columbofil, proiect care a luat fiinta in primavara acestui an, odata cu infiintarea Clubului Sportiv Columbofil Privat GyoSport.  Mentorul si totodata presedintele acestui club, domnul Gyany Antonescu, a realizat acest proiect pilot pentru a demonstra ca se poate sa avem in Romania cluburi care rivalizeaza cu cele din Belgia sau chiar le intrec la nivel de logistica, asa cum este cazul Clubului GyoSport.


Poate va intrebati care este legatura dintre tehnologie, internet si clubul GyoSport. O sa incerc sa va raspund cat mai simplu si concis:

Clubul GyoSport are in lucru o platforma internet unde veti putea accesa o multitudine de informatii utile despre activitatea clubului, inclusiv o sectiune live dedicata monitorizarii activitatii curente. Pe aceasta pagina vor transmite live nu mai putin de 7 camere, dintre care 2 sunt montate la club, iar restul de 5 sunt instalate in 5 crescatorii pentru a va da posibilitatea sa vizionati in timp real sosirea porumbeilor. Pe langa functia de monitorizare camerele sunt gestionate de un sistem se securitate foarte performant de la iGuard din Germania care permite imagazinarea tuturor imaginilor pe un server dedicat, sistemul avand si functie de supraveghere.

Rezultatele concursurilor sunt obtinute  la 10 minute dupa desigilarea ceasurilor. Acest lucru este posibil intrucat toti membrii clubului utilizeaza ceasuri electronice marca  BENZING, iar clasamentul se obtine automat in Pidexx dupa descarcarea rezultatelor din ceasuri. Aceasta procedura permite membrilor clubului sa plece acasa cu clasamentul pe club in ziua desigilarii urmand ca rezultatele generale pe masina si zona sa le primeasca ulterior. Clubul are 25 membrii si functioneaza dupa principiul Ligii profesioniste de fotbal si anume la sfarsitul anului competitional retrogradeaza 4 membrii cu rezultatele cele mai nesatisfacatoare si intra in club 4 membrii cu aspiratii catre performanta. Astfel an de an valoarea clubului creste, la fel si concurenta.

Spatiul unde se desfasoara activitatea este propietatea clubului, acesta fiind compus din sala de sedinte, birou de lucru si arhiva, bar, terasa, spatiu verde, spatiu de depozitare, parcare, precum si de grupuri sanitare proprii. Campionatul se desfasoara cu “cupele pe masa”, astfel, inca de la inceputul sezonului fiind achizitionate toate cupele care vor fi ulterior inscriptionate si inmanate campionilor la terminarea sezonului.

Momentan imbarcarea porumbeilor se face in custi speciale de plastic model Belgian, cum sunt cele folosite la zborurile de la Barcelona. Acestea sunt special concepute pentru a transporta porumbeii in cele mai bune conditii. Formele sunt rotunjite pentru a proteja penele porumbeilor, iar aerul intra controlat datorita orificiilor special concepute oferind un climat optim. Clubul Gyosport a comandat un mijloc de transport de la firma Germana Geraldy, acesta urmand sa soseasca in cateva saptamani. Mijlocul de transport va fi nou si va fi dotat cu adapatori si hranitori automate, ventilatie controlata electronic, inchidere cu jaluzele precum si lansare automata progresiva. Va fi dotat cu sistem de monitorizare GPS precum si cu 2-3 camere video care vor inregistra permanent interiorul mijlocului de transport precum si lansarea porumbeilor. Camerele vor transmite live si vor putea fi accesate pe platforma internet a clubului. Atat vizitatorii cat si membrii clubului pot vizualiza live in orice moment conditiile de transport. Aceasta facilitate va fi posibila cu ajutorul internetului si a sistemului de supraveghere si monitorizare iGuard.

Clubul Gyosport promoveaza si incurajaza participarea tinerilor la concursurile cu porumbeii calatori incurajand pasiunea pentru sport si recreere. In cadrul clubului Gyosport atmosfera este placuta, mediul este primitor si familiile sunt alaturi de concurenti.


Clubul Sportiv Privat Gyosport prin intermediul tehnologiei si a internetului ofera posibilitatea tuturor vizitatorilor care acceseaza pagina de internet sa fie alaturi de membrii sai, chiar daca sunt la mii de kilometri departare. Acestia pot accesa informatii utile, se pot documenta cu privire la sportul columbofil si pot accesa live imagini de zi cu zi din crescatoriile celor mai buni membrii ai clubului.

Societatea  Alien Data System a furnizat clubului Gyosport consultanta tehnica precum si componentele hardware si software necesare activitatilor clubului. Le dorim mult succes in indeplinirea obiectivelor pe care si le-au propus.

 Un articol de Silviu TATUT, Alien Data System.

1 Comentariu
Iancu Sorin Gigel
29.11.2010 la 22:40
felicitari!