Gyosport.ro / Articole / Trucuri pentru folosirea parintilor adoptivi la porumbei

Trucuri pentru folosirea parintilor adoptivi la porumbei

0 Comentarii
Vizualizari: 4925

28.12.2010
Autor: Gyosport.ro  

Trucul 1:
Daca aveti o pereche in care femela nu mai face oua din orice fel de motiv, sa stiti ca puteti folosi aceasta pereche ca si parinti adoptivi. O pereche care a incercat sa obtina niste urmasi de-ai lor si niciodata nu a reusit, ar fi extrem de fericita sa gaseasca oua in castronul lor. Pentru a fi in siguranta, dati perechii doua oua de plastic si destul de repede ambii parinti vor incepe incubarea, apoi, dupa o zi sau doua, inlocuiti ouale de plastic cu oua reale. Parintii vor produce lapte de porumbel si vor creste puii cu succes. Am facut acest lucru de cateva ori cu doua femele care nu mai faceau oua.


Nota: De asemenea, am reusit cu succes ca aceste perechi sa creasca pui adoptivi. Modul in care am facut acest lucru a fost sa le dau oua de plastic pentru doua zile, apoi sa inlocuiesc ouale cu pui in varsta de 6 zile. Aceste perechi au acceptat puii si i-au crescut cu succes.
Perechile care nu sunt capabile sa aiba pui proprii pot fi foarte utile in caz de urgenta. De exemplu, daca un parinte este pierdut, puteti muta in cele mai multe cazuri puii la o pereche adpotiva.


Trucul 2:
Daca doriti sa dati spre adoptie copiii unei super perechi, dar parintii adoptivi nu au depus oua inca, puteti incerca o abordare diferita. Lasati perechea sa incubeze puii, apoi mutati acesti pui la parintii adoptivi atunci cand sunt gata. Modul in care se face asta este urmatorul:
1. Perechea A depune oua, dar perechea B inca nu a pus.
2. Perechea A are acum oua de 10 zile, dar perechea B inca nu are nici un ou.
3. Perechea A are acum oua de 12 zile si in cele din urma si perechea B face oua.
4. Acum, inlocuiti ouale de la perechea B cu oua de plastic.
5. La sase zile dupa ce perechea B are oua, perechea A are deja doi pui.
6. Asteptati pana cand puii au 5-6 zile, iar parintii nu ii mai hranesc cu lapte de porumbel, ci cu cereale normale.
7. Acum, inlocuiti ouale de plastic la perechea B, cu puii, si urmariti-i cu atentie. (Un moment bun pentru a face acest lucru este de aproximativ cu o ora inainte de ora mesei)
8. Perechea va parea confuza pentru un timp, dar in curand va accepta puii ca fiind ai lor. S-ar putea chiar sa ii hraneasca imediat.
9. Acum reproducatorii dumneavoastra si noii parinti (perechea B) vor manca si ei. Apoi vor hrani si puii la fel cum fac toate celelalte perechi.


In acest fel puteti economisi ceva timp, pentru ca perechea A va incepe o alta runda de indata ce veti muta puii. Am dat spre adoptie pui la perechi care s-au asezat oua vechi de doar doua zile. Atata timp cat ambii parintii adoptivi au stat cel putin o data pe oua, ei vor accepta puii.


Trucul 3:
Perechilor cu experienta, in special femelele (cu experienta - au adoptat cateva generatii de pui in viata lor) le pot fi date oua spre adoptie, chiar daca ei nu au avut orice oua proprii. Sa spunem ca avem o pereche veche, iar noi doar ii imperechem din nou. Doua zile mai tarziu super-perechea noastra A face doua oua, dar perechea B inca nu a facut oua. Puteti da ouale de la perechea A la perechea B si femela le va accepta ca fiind ale ei. Daca femela nu a inceput inca sa faca oua, este posibil chiar sa nu faca oua de-ale ei. Pentru a fi siguri, este mai bine sa marcati ouale de la perechea A, astfel incat chiar daca femela din perechea B face oua sa le puteti arunca.


Pentru aceste trucuri este nevoie sa fiti un pic atenti si stiti ce aveti de facut. Trebuie sa fiti atenti in primele zile, sa va asigurati ca puii sunt hraniti si ca perechile stau pe oua. De aceea este bine sa faceti aceste lucruri atunci cand stiti ca aveti timp sa urmariti pasarile pentru cateva ore. Daca o femela sta pe oua pentru o ora sau doua, fara sa plece, puteti fi destul de sigur ca le-a acceptat. Puteti testa, de asemenea, prin scoaterea femelei din cuib si lasarea masculului pe oua pentru o vreme.
Acelasi lucru se aplica la pui. Asigurati-va ca sunteti prezenti pentru a vedea daca parintii hranesc puii cel putin o data inainte considera ca lucrurile sunt in ordine.
Am testat toate aceste metode si stiu ca functioneaza. Speram ca vor fi de ajutor si pentru dumneavoastra.

Sursa articolului: www.pigeonracingpigeons.com

Doar utilizatorii logati au dreptul de a adauga comentarii.
Te poti autentifica sau crea un cont nou aici.