Gyosport.ro / Articole / Voliera Porumbeilor Sportivi

Voliera Porumbeilor Sportivi

0 Comentarii
Vizualizari: 10969

20.02.2011
Autor: Gyosport.ro  

Porumbeii sunt tinuti in voliere. Gainile sunt tinute in cotet, deci, atunci cand vorbim despre voliera / porumbar, ne referim la faptul ca este o casa doar pentru porumbei. Porumbarele pot avea diferite marimi. De asemenea au diferite preturi. Daca ne referim la cursele cu porumbei ca fiind „o gramada de bani”, atunci porumbarele sunt destul de frumoase si totodata destul de scumpe.

Exista oameni carora le plac cursele cu porumbei si sunt si destul de bunii la acest sport, incat isi castiga existenta practicand acest sport. Unii crescatori belgieni pot castiga peste 500 000 eur pe an din curse si vanzari de porumbei. Nu este prea greu de reusit tinand cont de faptul ca premiul pentru primul loc poate depasi suma de 10 000 eur. Unele voliere sunt atat de frumoase, incat oamenii de rand nu isi pot permite sa cumpere una ca si casa, cu atat mai putin ca porumbar pentru porumbei! Nu va temeti, porumbarul unui crescator obisnuit nu trebuie sa fie mai scump decat casa acestuia. De fapt majoritatea porumbarelor sunt mici. De asemenea, nu sunt foarte scumpe. Pretul si dimensiunea este decizia voastra.


Indiferent daca porumbarul este mic sau mare, ieftin sau scump, acesta trebuie sa fie bine ventilat, uscat, ferit de curent, bine iluminat si sa ofere siguranta. Amintiti-va ca aceasta este casa porumbeilor vostri. Daca vreti ca ei sa se intoarca trebuie sa le oferiti siguranta si conditii optime de viata. Daca nu faceti asta, in cele din urma porumbeii vor pleca si isi vor gasi un alt loc care sa le ofere aceste conditii.


Asigurati-va ca voliera are un acoperis bun. Acoperisul trebuie sa fie bine asezat pe pereti, deoarece ploaia va intra prin toate deschizaturile care nu sunt acoperite bine de acoperis. Porumbarul trebuie sa fie inchis in trei parti. Cu patru pereti este si mai bine. Porumbeii nu sunt ca si macalendrii care locuiesc in copaci; le place siguranta. Trei sau patru pereti le ofera protectie si siguranta fata de conditiile meteo si alte animale. Asezati porumbarul cu fata spre conditiile meteo cele mai favorabile. Cele mai multe porumbare americane sunt orientate cu fata la est sau sud, dar asta depinde de climatul local al fiecaruia.


Porumbeii trebuie sa fie familiarizati cu imprejurimile inainte de a incepe sa zboare. Cel mai probabil ca se vor rataci daca vor fi fortati sa zboare inainte de a sti unde le este casa. Un porumbar contine o placa de aterizare pe unde porumbeii pot iesi si intra. Placa de aterizare le permite porumbeilor sa stea si sa se familiarizeze cu imprejurimile. La capatul placii de aterizare ar trebui sa fie o clapa care sa acopere trapele. Cand pasarile sunt in interiorul porumbarului, clapa ar trebui sa fie inchisa. Pisicilor le va placea sa intre in porumbar si sa aiba o masa gustoasa!

Trapele nu vor impiedica pisicile sa intre in porumbar. Pisicile vor indoi cu usurinta trapele pentru ca apoi sa va manance pasarile. De asemenea va omori mai multe pasari decat va putea sa manance. Pisicile sunt pisici! Instinctul lor este sa prinda si sa omoare pasari si soareci. Pisicile si porumbeii nu sunt o combinatie mai buna decat focul si gazolina. Tineti clapa inchisa cand porumbeii sunt in interiorul porumbarului.
Unele porumbare au o cusca externa atasata. Acestea permit porumbeilor sa iasa afara in siguranta pentru a se bucura de aerul proaspat si de razele soarelui. De asemenea le va permite puilor sa priveasca imprejurimile si sa se familiarizeze cu casa si locatia.


Locatia volierei
Un porumbar care gazduieste porumbei care sunt lasati sa zboare afara ar trebui sa fie pozitionat intr-o zona deschisa. Nu trebuie sa fie acoperit de copaci. Porumbeii trebuie sa poate vedea imprejurimile. Trebuie de asemenea sa poata vedea porumbarul atunci cand zboara. In masura in care se poate, nu asezati porumbarul langa fire. Crescatorii care au multe fire in zona caselor vor avea multe probleme legate de picioare si aripi rupte.


Directia volierei
Voliera trebuie asezata cu fata spre cele mai favorabile conditii meteo. Nu trebuie sa fie indreptat cu fata spre vremea rea sau iarna. Cei mai multi isi orienteaza porumbarele cu fata la est sau sud.


Blocuri
Este bine ca voliera sa fie pozitionata pe blocuri de beton. Daca va construiti voliera pe o podea de beton, atunci nu mai este nevoie de blocuri suplimentare. Cei mai multi crescatori au podea de lemn in porumbare. Pozitionand porumbarul departe de podea indepartati sobolanii, soarecii, nevastuicile, sconcsii si alte animale care ar putea locui sub porumbar. Cele mai multe dintre aceste animale aduc numai necazuri atat voua, cat si porumbeilor vostri. De asemenea, cu siguranta nici vecinii vostri nu ii vor aprecia!

 

Sursa articolului : www.pigeonracingpigeons.com

Doar utilizatorii logati au dreptul de a adauga comentarii.
Te poti autentifica sau crea un cont nou aici.