Gyosport.ro / Articles / Locul de Lansare pentru Etapa de Fond

Locul de Lansare pentru Etapa de Fond

0 Comments
Page views: 2513

12.07.2012
Author: Gyosport.ro  

In vederea atingerii standardului maxim de professionalism , pentru o evolutie mult mai clara a sportului columbofil din Romania si pentru a elimina orice umbra de indoiala in legatura cu punctele de lansare din tarile vecine , Clubul Sportiv Columbofil Gyosport , reprezentat de dl. Gyany Antonescu , a delegat un crescator cu experienta in domeniul acestor categorii de concurs , respectiv fond si maraton , in persoana d-lui Orlando Golgojanu.


Acesta a facut parte din echipa ce urma sa ingrijeasca porumbeii pe traseul Bucuresti – Hrebenne si sa asigure o lansare optima din punct de vedere organizatoric , avand drept scop principal analizarea raportului avantaje versus dezavantaje , prin observarea locului de lansare din localitatea Hrebenne si a evalua eventualele obstacole ce ar putea cauza probleme la plecarea porumbeilor din teren.


In urma observatiilor facute la fata locului , a analizelor tehnice s-a constatat ca:
locul de lansare este marginit de o retea densa de padure , relee de emisie-receptie din frontiera Poloniei cu Ucraina ;
imposibilitatea lansarii mai multor concurenti si orientarea defectuasa de la punctual de lansare.


 Dupa toate acestea dl.Orlando Golgojanu a cautat si a propus un nou loc de lansare de pe un deal din apropierea localitatii de frontier Hrebenne , unde spatiul  este cu vizibilitate maxima si exista si posibilitatea intrarii pe locul de lansare a mai multor masini, ceea ce reprezinta un avantaj in vederea dezvoltarii acestor categorii de fond si maraton , prin lansarea mai multor concurenti in acelasi timp.

 

Totodata dl Orlando Golgojanu a cautat si a gasit o alta localitate , cu distanta mai mica si pozitie adecvata pentru eventuale lansari viitoare. Aceasta localitate este Lubaczow , o localitate din Polonia ce ce afla langa granita cu Ucraina, dar nefiind localitate de frontiera , cu posibilitati multiple de lansare si cu vizibilitate maxima pentru organizarea unor concursuri de fond.

Only registered users are allowed to add comments.
You can log in or create an account here.