Gyosport.ro / Articole / Sugestii de Ingrijire si Intretinere a Porumbeilor Voiajori

Sugestii de Ingrijire si Intretinere a Porumbeilor Voiajori

0 Comentarii
Vizualizari: 8762

17.12.2010
Autor: Gyosport.ro  

Cum puteti fi invidiat de cei mai multi crescatori din clubul sau federatia din care faceti parte dumneavoastra? Foarte simplu – cresteti si ingrijiti cei mai buni porumbei voiajori si trimiteti-i in concurs. Acest lucru este mai usor de spus decat de facut, dar cu formula corecta la dispozitie este usor sa ajungeti pe primele locuri in competitie. Totul incepe prin selectia celor mai buni porumbei pentru reproducere.

Exista multe teorii care sunt promovate referitoare la cum trebuie facuta selectia pentru reproducere. Desi sugestiile sunt variate, totul se reduce la abilitatea porumbelului, la aripa lui si la conformatie.
In selectia pasarilor nu puteti gresi cu cele care au o linie genetica buna – porumbei voiajori care provin din familii ilustre de castigatori de concursuri. Daca nu cunoasteti pe cineva care reproduce astfel de pasari de inalta calitate, atunci a doua optiune este sa cautati crescatori  care se ocupa de astfel de reproduceri. Un sfat este sa cautati o persoana din domeniu pentru a va indruma catre un crescator potrivit.Dupa ce v-ati selectat porumbeii voiajori ati trecut de primul obstacol in drumul dumneavoastra catre statutul de crescator apreciat in comunitate.


Acum, a selecta cei mai buni porumbei inseamna ca trebuie sa va asigurati ca porumbeii vor fi si bine ingrijiti. Aceasta inseamna ca modul de a-i creste si ingrijirea lor si a volierei trebuie prioritizate. Exista cateva sugestii despre modul in care puteti face asta. Este bine sa urmati aceste sugestii atunci cand cresteti porumbeii.
Suprapopularea volierei nu este o buna strategie. Conform crescatorilor, fiecarui porumbel trebui sa ii fie alocati cel putin 0,15 mp patrati de spatiu. Asta inseamna ca spatiul volierei este dependent de numarul de porumbei.
Oferiti porumbeilor cantitatea potrivita de hrana, bineinteles fara sa ii supra-hraniti.


Aveti grija de starea de sanatate a pasarilor si asigurati-le controale medicale regulate. Exista vaccinuri care trebuie administrate porumbeilor dumneavoastra, printre care vaccinurile pentru variola si febra paratifoida.
Este recomandat sa dati spre imperechere pasarile cel putin de doua ori pe an.
Daca bugetul va permite, este foarte bine sa dati porumbeilor vitamine si suplimente. Interesati-va la medicul veterinar si la alti crescatori experimentati care sunt vitaminele potrivite pentru porumbeii voiajori. Nu faceti greseala sa alegeti dumneavoastra vitaminele care credeti ca sunt cele mai bune.


Stiati ca o bucatica de usturoi poate face minuni pentru sanatatea porumbeilor dumneavoastra? Exista crescatori care va pot confirma asta. Ei spun ca prin consumarea usturoiului se ajuta reimprospatarea sangelui.
Ingrijirea porumbeilor nu trebuie facuta doar inainte de concursuri. Imediat dupa cursa, porumbeii voiajori merita de asemenea ingrijire si afectiune. Acordati-le timp suficient sa se odihneasca si sa se recupereze dupa ce au fost implicati intr-o activitate atat de solicitanta.

De..David Peterson
Sursa articolului: Pet Article World

Doar utilizatorii logati au dreptul de a adauga comentarii.
Te poti autentifica sau crea un cont nou aici.